Module uitgelicht

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Bedrijfshulpverlening is een kritisch en vereist onderdeel voor veiligheid op de werkvloer. Maar hoe houd je het overzicht in bijvoorbeeld bezettingsgraad of BHV-gecertificeerde collega’s? De BHV-module van AMS helpt je hierbij.

BHV Module

Inzicht en overzicht

Niet alleen op de werkvloer, maar ook administratief brengt een goede bedrijfshulpverlening-organisatie werk met zich mee. De BHV-module van AMS maakt inzicht en overzicht in de BHV organisatie makkelijker.

  • Registreer de BHV-ers
  • Borg de geldigheid van de certificaten en koppel deze aan de gebruiker
  • Registreer de BHV-bezetting
  • Voeg eenvoudig ontruimingsplannen, noodplannen, evaluaties van een ontruimingsoefening of andere documenten toe

Documenten en certificaten

Het bedrijfsnoodplan, verslagen en het rapporteren over ontruimingsoefeningen. Het borgen en beschikbaar maken van deze documenten is minstens zo belangrijk als het opstellen. Al deze documenten leg je vast in AMS.

BHV-certificaten verlopen gemiddeld na 1 jaar. Door deze certificaten vast te leggen in AMS krijgt de verantwoordelijke collega op tijd een melding. Zo borg je geldigheid en voorkom je dat deze verlopen voordat deze zijn vernieuwd.

BHV rollen

De BHV organisatie brengt verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. In het team BHV’ers maak je gemakkelijk onderscheid tussen Hoofd-BHV, ploegenleiders en BHV’ers zelf.

Terug naar alle modules