De software

Ontdek BMD AMS

 • Alles over AMS
 • De gratis AMS app
 • Modules
 • Maatwerk en services
 • Structuur en gebruikers
Slimmer werken

Wat is BMD AMS?

AMS is een digitaal, klantgericht en duurzaam platform dat zorgt voor gebruiksvriendelijke borging voor alle QHSE- en preventiezaken. Een breed instrument dat onder andere beschikt over een digitale risico-inventarisatie en evaluatie met eenvoudig te genereren managementinformatie.

Als webbased software is AMS altijd en overal te bereiken via laptop en PC. Maak je gebruik van de gratis AMS app? Dan kun je ook buiten jouw werkplek via mobiel en tablet bij jouw AMS omgeving.

In 3 stappen aan de slag met AMS

 1. Organisatiestructuur

  Samen met een van onze adviseurs wordt AMS opgebouwd rondom de bestaande structuur van jouw organisatie. Dit kan op basis van locaties, afdelingen en (sub-)afdelingen of andere organisatorische eenheden. Door de basis goed in te richten zijn acties en vragenlijsten gemakkelijk te koppelen aan de juiste verantwoordelijke werknemers.

 2. Uitvoeren RI&E of inlezen van bestaande Plan van Aanpak.

  De adviseurs van BMD Advies voeren een RI&E uit via het AMS met de vragenlijsten die van toepassing zijn op jouw organisatie. Is er al een RI&E uitgevoerd met Plan van Aanpak? Dan wordt het bestaande plan van aanpak met RI&E in de AMS omgeving geüpload. Acties uit het bestaande PvA kunnen na deze stap nog worden aangepast of toegewezen.

 3. Gebruikers en acties koppelen

  Aan locaties en (sub-)afdelingen voeg je gebruikers toe met de nodige rechten. Wanneer gebruikers zijn gekoppeld aan een eenheid, worden acties uit het plan van aanpak automatisch gekoppeld aan deze gebruikers (actiehouders). Zo bepaal je meteen wie welke verantwoordelijkheden heeft en wanneer acties afgerond moeten worden. Met de juiste inrichting krijgen actiehouders inzicht in de deadline, toelichting en ontvangen een herinneringsmail.

De AMS app

Met de AMS app heb je een directe verbinding tussen de werkvloer en AMS. Met een smartphone of tablet beantwoord je eenvoudig vragenlijsten en kan je gevaarlijke situaties of incidenten (inclusief beeldmateriaal) gemakkelijk melden. Meldingen komen rechtstreeks in AMS en de verantwoordelijke actiehouder wordt geautomatiseerd op de hoogte gebracht.

Maak jouw AMS ervaring compleet!

Alle modules

Afhankelijk van het door jou gekozen pakket zijn dit de modules die jouw AMS omgeving compleet maken. Een aanvullende module die niet in het pakket van jouw keuze zit? Neem contact op voor een upgrade of om een individuele module aan jouw omgeving toe te voegen.

 1. RI&E en PvA

 2. Managementinformatie

 3. BHV-module

 4. Ongevallen en incidenten

 5. Klachten

 6. Medewerkersonderzoek

 7. Documentenbeheer

 8. Keuring arbeidsmiddelen

Bekijk de modules

Maatwerk en aanvullende service

Geen bedrijf is hetzelfde, dus een AMS omgeving ook niet. Naast aanvullende vragenlijsten zijn er veel mogelijkheden om jouw ambities waar te maken en om AMS naadloos te integreren in jouw organisatie.

Nieuwsgierig? Bekijk de mogelijkheden!

Inrichting en organisatie

Organisatiestructuur

De structuur van jouw organisatie vormt altijd de basis voor de inrichting van AMS. Iedere AMS omgeving is dus maatwerk en is hierom geschikt voor alle branches en iedere bedrijfsgrootte.

Tussen locaties en afdelingen kan ook onderscheid worden gemaakt met de juiste verantwoordelijke collega’s. Locaties en afdelingen worden in AMS geplaatst als een eenheid. Om verantwoordelijke werknemers acties op te laten volgen of om te rapporteren binnen een eenheid zijn er verschillende gebruikers en rollen in te stellen.

Gebruikers en rollen

 • Beheerder-klant
  De Beheerder-Klant is de beheerder van de klantomgeving en kan de organisatiestructuur beheren, andere gebruikers aanmaken, vragenlijsten koppelen en plannen van aanpak aanmaken. De Beheerder-Klant wordt nooit gekoppeld.
 • Hoofdgebruiker
  De hoofdgebruiker is een gebruiker die meerdere organisatorische eenheden kan zien en de daarbij behorende acties van anderen.
 • Basisgebruiker
  De basisgebruiker is een uitvoerende gebruiker voor één of meerdere eenheden binnen de organisatie, met een rol (lezen, schrijven of voltooien) en kan alleen de eigen acties zien.
 • App-gebruiker
  Heeft alleen toegang tot de AMS-app, kan niet inloggen in het AMS en kan je niet als BHV-er aanmerken.

Succesverhalen van onze klanten

Aalberts IPS | Hogere bewustwording in de organisatie

Meldingen maken via intranet en makkelijker rapporteren. Bekijk de oplossing voor Aalberts IPS.

Lees verder
Syngenta | Eén centraal systeem aan de kern van de HSE-operatie

Van individuele actielijsten naar één systeem en meer inzicht. Lees over de ervaring van Syngenta.

Lees verder
Wolfswinkel | Werkplekinspecties digitaal en op afstand

Ontdek in deze case hoe Wolfswinkel haar werkplekinspecties op locatie heeft gedigitaliseerd met behulp van AMS en het inzetten van de AMS app!

Lees verder
Weten wat AMS voor jou kan doen?

Neem contact op

Laat je vrijblijvend meenemen in de mogelijkheden van AMS door onze adviseur! Neem contact op om een demo in te plannen bij een van onze adviseurs.

Contact