Wolfswinkel

Werkplekinspecties digitaal en op afstand

Over Wolfswinkel

Wolfswinkel Reiniging B.V. is gespecialiseerd in huisvuilinzameling, straatkolkenreiniging en verhuur van veegmachines en containers. Wat begon als een loonbedrijf met één tractor en werknemer is uitgegroeid tot een begrip in specialistische reiniging. Wolfswinkel beschikt over een uitgebreid, hoogwaardig en toekomstbestendig wagenpark en een gloednieuw complex.

KAM-Veiligheidscoördinator

Jan van der Sijs over AMS

“AMS zorgt dat wij op een overzichtelijke manier niet alleen onze werkplekinspecties gemakkelijk uitvoeren, maar ook kunnen borgen en opvolgen.”

De uitdaging

Gestructureerde en consequente werkplekinspecties zijn een grote uitdaging als veel van de werkzaamheden op een externe locatie plaatsvinden. In het verleden werden deze inspecties uitgevoerd met behulp van een papieren formulier. Het borgen van deze formulieren en het vastleggen is een belangrijk proces voor een organisatie die veiligheid hoog in het vaandel heeft.

Naast het borgen van de informatie is het borgen van opvolging ook erg belangrijk.

Waarom BMD AMS?

“Wij zijn al sinds 2005 aangesloten bij BMD Advies en worden al geruime tijd ondersteund op meerdere QHSE aspecten. AMS is gebruiksvriendelijk wat aansluit bij onze pragmatische organisatie. Wij zijn van mening dat een systeem de processen moet ondersteunen en dat dit een ergernissen mag opleveren. Een bijkomend voordeel is dat AMS erg veelzijdig is, wij kunnen meerdere (QHSE-gerelateerde) zaken in één systeem kwijt.”

AMS voor Wolfswinkel

De oplossing

Het papieren werkplekinspectieformulier is in AMS omgebouwd in de vorm van een vragenlijst. De vragenlijst is gekoppeld aan een organisatie-eenheid. Met behulp van de AMS app kunnen werkplekinspecties ter plekke worden uitgevoerd vanaf de smartphone of tablet van werknemers.

De verslagen van uitgevoerde werkplekinspecties en de follow-up hiervan worden in AMS geborgd, deze worden vanuit AMS rechtstreeks bij de juiste, verantwoordelijke collega neergelegd. Door middel van de managementinformatie hebben management en directie in één oogopslag inzicht in de knelpunten.

“Dankzij het inzetten van AMS besparen we tijd, is er meer overzicht en zien we een breder draagvlak voor veiligheid binnen onze organisatie. Hoe actiever wij gebruik maken van AMS, hoe meer de toegevoegde waarde naar voren komt.“

Modules binnen deze AMS oplossing

Plan van aanpak

Managementinformatie

Ongevallen & incidenten

Documentbeheer

AMS app

Maatwerk vragenlijsten

Werkinspecties of een ander QHSE-proces digitaliseren?

Ontdek vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Neem contact op om een demo in te plannen bij een van onze adviseurs.

Lees verder over AMS

Aalberts IPS | Hogere bewustwording in de organisatie

Meldingen maken via intranet en makkelijker rapporteren. Bekijk de oplossing voor Aalberts IPS.

Lees verder
Webinar | Basisvaardigheden AMS

Collega Sjoerd Lemereis neemt je tijdens dit webinar mee door de basis van AMS.

Lees verder
Syngenta | Eén centraal systeem aan de kern van de HSE-operatie

Van individuele actielijsten naar één systeem en meer inzicht. Lees over de ervaring van Syngenta.

Lees verder