Aalberts IPS

Hogere bewustwording in de organisatie

Over Aalberts Integrated Piping Systems

Aalberts Integrated Piping Systems heeft bijna 90 jaar ervaring met het produceren van leidingssytemen. Met een grote productielocatie en assemblage- en distributiecentrum waar 24/7 wordt gewerkt om de markt te voorzien van geïntegreerde leidingssystemen (Integrated piping systems). Met eigen productie, assemblage en distributie komen alle facetten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu aan bod in het dagelijks werk.

HSE coördinator Aalberts IPS

Jan Willem Boer over AMS

“Sinds wij met AMS werken kunnen wij makkelijker en overzichtelijker opvolging geven aan onveilige situaties en dit o.a. vertalen naar actieplannen en rapportages. Met deze inzichten kunnen wij de organisatie op maat informeren over de huidige aandachtspunten die spelen op het gebied van HSE”

De uitdaging

Aalberts IPS was op zoek naar een softwareprogramma dat overzichtelijk HSE-meldingen kan registreren. Deze oplossing moest eenvoudig in gebruik zijn, breed gedragen en gebruikt worden in de organisatie, geschikt om actieplannen op te volgen en rapportages te genereren.

Waarom BMD AMS?

“AMS heeft twee grote voordelen voor onze organisatie: Enerzijds is het makkelijker om rapportages te maken. Anderzijds is het praktisch om in één systeem, toegankelijk voor de gehele organisatie, alle meldingen op gebied van HSE te registreren en op te volgen. Opvolging is makkelijker en overzichtelijker dan onze vorige werkwijze in Excel.”

AMS voor Aalberts

De oplossing

Met een grote productielocatie is het een uitdaging om in Excel het overzicht te bewaken op gebied van veiligheid en gezondheid. AMS maakt het makkelijker om gevaarlijke situaties te melden met algemene bewustwording in de organisatie als resultaat.

“In de huidige situatie kunnen medewerkers via een snelkoppeling op ons intranet een risicomeldingen aanmaken, deze komen rechtstreeks in AMS terecht. Op basis hiervan wordt er automatisch een actieplan geformuleerd met een verantwoordelijke en wordt de melding na opvolging afgesloten.”

Modules binnen deze AMS oplossing

Plan van aanpak

Managementinformatie

Ongevallen & incidenten

Documentbeheer

Klachten module

BHV module

Integratie met intranet

Ook aan de slag met geautomatiseerde borging en opvolging van acties?

Ontdek vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Neem contact op om een demo in te plannen bij een van onze adviseurs.

Lees verder over AMS

Syngenta | Eén centraal systeem aan de kern van de HSE-operatie

Van individuele actielijsten naar één systeem en meer inzicht. Lees over de ervaring van Syngenta.

Lees verder
Webinar | Basisvaardigheden AMS

Collega Sjoerd Lemereis neemt je tijdens dit webinar mee door de basis van AMS.

Lees verder
Wolfswinkel | Werkplekinspecties digitaal en op afstand

Ontdek in deze case hoe Wolfswinkel haar werkplekinspecties op locatie heeft gedigitaliseerd met behulp van AMS en het inzetten van de AMS app!

Lees verder