28 juni tot en met 2 juli

Week van de Digitale RI&E

Week van de Digitale RI&E

In de week van 21 tot en met 25 juni was het de week van de RI&E. Met onze digitale compliance tools behoren wij tot de marktleiders in Nederland, hierom inspireren wij deze week QHSE’ers en ondernemers door aandacht te besteden aan het digitaliseren van de RI&E.

Week van de RI&E

De week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E. Tijdens deze week is er extra aandacht voor het belang van inzicht in veiligheid en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Een initiatief wat BMD Advies van harte steunt.

Week van de Digitale RI&E

Ons doel met de week van de Digitale RI&E is om bedrijven te laten zien dat het ook anders kan. Wij zien dat na inventarisatie een gedegen Plan van Aanpak wordt opgesteld. Maar bij periodieke updates of het vernieuwen van de RI&E is de conclusie vaak dat deze niet de aandacht heeft gekregen die het verdient. Verantwoordelijkheid ligt bij het individu, in de waan van de dag worden acties en maatregelen vergeten en overzichtelijke rapportages kosten te veel tijd. Dit is ook de reden dat wij als BMD Advies hanteren: een RI&E wordt altijd opgeleverd met een digitale omgeving.

Door te laten zien hoe een digitale aanpak bijdraagt aan een gezonde en veilige werkomgeving hopen wij ondernemers, QHSE-managers en iedereen die meewerkt aan de RI&E te inspireren.

Een digitale RI&E met AMS

AMS beschikt over een dynamisch Plan van Aanpak. Doordat het systeem rondom bestaande organisatiestructuren wordt ingericht, komen acties en maatregelen altijd bij de juiste collega terecht. Zo borg je opvolging en verschuift de verantwoordelijkheid van één persoon of afdeling naar een organisatiebreed gedragen verantwoordelijkheid. Een actie over het hoofd gezien? AMS stuurt geautomatiseerde reminders als een actie wordt vergeten.

Eenvoud is het sleutelwoord van AMS. Vastleggen is zo gemakkelijk gemaakt dat de RI&E en het Plan van Aanpak completer dan ooit zijn. Rapporteren over de stand van zaken? Genereer managementinformatie met één druk op de knop. Rapportages met deze informatie zijn ook te automatiseren. Bijvoorbeeld een locatierapport voor een locatiehoofd welke wekelijks wordt verzonden en een organisatiebreed rapport voor MT of directie die om de drie maanden wordt verstuurd.

Wat kun jij doen?

Tijdens de week van de Digitale RI&E laten wij jou kennis maken met een andere benadering van de RI&E. Wil je niets missen? Volg BMD-AMS op LinkedIn dan mis je volgende week van de Digtale RI&E niet.

Bekijk ons webinar

AMS is meer dan een digitale RI&E

BMD AMS is niet alleen het systeem voor jouw RI&E en PvA. Inmiddels is AMS een volledig QHSE systeem om acties te centraliseren, borgen en op te volgen vanuit een systeem.

Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden in ons webinar over AMS. Hierin vertelt collega Sjoerd Lemereis alles over de basis van het systeem.

Webinar | Basisvaardigheden AMS

Ook interessant

Maak jouw plan van aanpak digitaal

Hoe goed heb jij inzicht in openstaande, lopende en afgeronde acties? Het kan makkelijker met een digitaal plan van aanpak!

Lees verder
Webinar | Ongevallen en incidenten module

Collega Ralph Wentel vertelt je over digitale ongevallen en incidentenregistratie en hoe AMS hierbij kan helpen.

Lees verder
Man achter een bureau
AMS App | Thuiswerkplekken op afstand inventariseren

Op afstand medewerkers betrekken bij jouw QHSE vragenlijsten? Dat kan! Via de AMS app kunnen collega’s gemakkelijk korte vragenlijsten beantwoorden. In de video ontdek je in 1 minuut hoe je bijvoorbeeld een thuiswerkplek inventarisatie doet.

Lees verder