Arbomanagementsysteem

Wat is een arbomanagement­systeem?

Een arbomanagementsysteem is een hulpmiddel dat doorlopend bijdraagt aan een gezonde en veilige werkplek, bijvoorbeeld op basis van de PDCA cyclus. Dit kan ook digitaal met BMD AMS.

Doorlopend aandacht voor veiligheid

Vanuit de Arbowet zijn werkgevers verplicht om doorlopend aandacht te besteden aan een veilige en gezonde werkplek. Er moet dus beleid worden gevoerd met focus op het welzijn van werknemers, gezondheid en veiligheid.

Maar met beleid alleen kom je er niet. Met een arbomanagementsysteem toets je het beleid, de maatregelen en borg je acties. Zo weet je waar aanpassingen nodig zijn.

Hoe levert BMD AMS een bijdrage?

Een systeem voor arbomanagement

BMD AMS is een digitaal platform voor gebruiksvriendelijke borging van alle QHSE- en preventiezaken, dus ook het arbobeleid. Een goed arbomanagementsysteem valt en staat met de inrichting, deze is altijd opgebouwd rondom de bestaande organisatiestructuur. Geen organisatie is hetzelfde, dus geen AMS omgeving is hetzelfde.

Welk servicepakket ook aansluit op jouw organisatie, je krijgt nooit een oplossing waar niet naar om wordt gekeken.

  1. Servicepakketten

    Voor ieder ambitieniveau is er een servicepakket, zonder verrassingen achteraf een complete oplossing voor jouw organisatie.

  2. Maatwerk en services

    Benieuwd hoe AMS naadloos aansluit op jouw organisatie? Ontdek onze maatwerkopties en aanvullende services voor jouw AMS-omgeving.

Waarom een digitaal arbomanagementsysteem?

AMS beschikt over een actief volgsysteem, dat zorgt ervoor dat acties altijd bij de juiste persoon terechtkomen. Is een actie of maatregel niet binnen een bepaalde periode opgevolgd? Dan stuurt AMS een reminder naar de verantwoordelijke collega. Daarnaast wordt AMS altijd ingericht op basis van jouw bestaande organisatiestructuur, iedere AMS omgeving is dus uniek.

Door het digitaliseren heb je niet alleen alles in handen, maar ook inzicht met de module managementinformatie. Een rapport wordt met enkele kliks gegenereerd gefilterd op locatie, afdeling, onderwerp, verantwoordelijke of andere (maatwerk) specificaties. Ook voor externe partijen (zoals ISO auditoren of de Inspectie SZW) is inzicht binnen handbereik.

Altijd en overal bereikbaar

AMS is webbased, dat betekent dat jouw AMS-omgeving altijd en overal bereikbaar is zolang je over een internetverbinding beschikt. Maak je gebruik van de AMS App? Dan heb je altijd op afstand een directe verbinding met jouw AMS omgeving. Werkzaamheden op afstand zoals een rondgang, audit, vragenlijst of melding doe makkelijk en snel op mobiel of tablet.

Laat je adviseren

Meer dan een arbomanagement­systeem

BMD AMS is niet alleen voor het arbobeleid in jouw organisatie. Inmiddels is AMS een volledig QHSE systeem om acties te centraliseren, borgen en op te volgen vanuit een systeem.

Je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden in ons webinar omver AMS. Hierin vertelt collega Sjoerd Lemereis alles over de basis van het systeem.

Bekijk het webinar

Succesverhalen van onze klanten

Aalberts IPS | Hogere bewustwording in de organisatie

Meldingen maken via intranet en makkelijker rapporteren. Bekijk de oplossing voor Aalberts IPS.

Lees verder
Syngenta | Eén centraal systeem aan de kern van de HSE-operatie

Van individuele actielijsten naar één systeem en meer inzicht. Lees over de ervaring van Syngenta.

Lees verder
Wolfswinkel | Werkplekinspecties digitaal en op afstand

Ontdek in deze case hoe Wolfswinkel haar werkplekinspecties op locatie heeft gedigitaliseerd met behulp van AMS en het inzetten van de AMS app!

Lees verder